IVO anmäler händelsen som ett allvarligt missförhållande Foto: TT

Behandlingshem anmäler misstänkta våldtäkter

Publicerad

En boende på ett behandlingshem för personer med psykiska och fysiska funktionedsättningar i Uppsala, har polisanmälts för våldtäkt av en annan boende. Övergreppen ska ha skett vid flera tillfällen under våren och sommaren 2017.

Enligt Lex-Sarah anmälan som boendet gjort till IVO- Inspektionen för vård och omsorg, så finns en möjlighet om att ett allvarligt missförhållande funnits i verksamheten. Verksamhetschefen för boendet ska ha fått kännedom om de misstänkta övergreppen och efter det anmält händelsen vidare till IVO.

Berörda ska ha underrättats om anmälan som skickats in och behandlingshemmet skriver i anmälan att man vidtagit och kommer vidta en rad olika åtgärder för att förhindra att samma sak inträffar igen. Bland annat så planeras det att målsägande ska förflyttas till ett akutboende.

Avböjer att kommentera

Tillförordnad verksamhetschef för behandlingshemmet avböjer att kommentera händelsen, utan hänvisar till ordinarie chef som just nu är på semester.

– Jag känner till händelsen men jag är inte så insatt att jag kan kommentera det hela.

I ett mejl till SVT Nyheter Uppsala så svarar verksamhetschefen att;

Jag vill inte kommentera detta ärende det pågår en polis utredning.

Ärendet har överlämnats till polisen som utreder händelserna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer