Här kan du låna böcker efter stängning

Uppdaterad
Publicerad

Örsundsbro bibliotek blir först ut att införa Meröppet i Enköping. Tanken är att öka tillgängligheten och göra biblioteket till en mötesplats för invånarna.

Med Meröppet kommer du att kunna besöka biblioteket även när det inte är personal på plats, i alla fall under vissa tider.

– Man ska kunna plugga eller jobba här även när det inte är personal på plats. Det är många som pendlar och som inte hinner hit på öppettiderna, säger Jenny Jönsson, bibliotekarie.

Meröppet drar igång i början av 2019 men först ska biblioteket renoveras. Möblemanget ska bytas ut och väggarna ska få ny målarfärg. Men sen blir det det första biblioteket i Enköping med meröppet.

Bland annat planerar man för att bygga ett separat studierum, men även för fler sittplatser ute i biblioteket som snart ska få en mer central roll i Örsundsbro.

Det saknas mötesplatser i Örsundsbro, det är brist på ställen där folk kan umgås, säger Jenny Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.