Biljakt på riksväg 70 – man misstänkt för drograttfylla

Uppdaterad
Publicerad

En biljakt uppstod på E18 då en förare vägrade stanna för polisen. Föraren körde hänsynslöst och spikmatta fick till sist användas. Han misstänks för bland annat drograttfylla.

På tisdagseftermiddagen försökte en polispatrull stoppa en personbil som körde i hög hastighet på E18 utanför Enköping. När föraren vägrade stanna tog polisen upp jakten på bilen som till slut kunde stoppas med hjälp av en spikmatta.

– Föraren ska ha prejat andra bilar för att ta sig fram, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Via E18 svängde bilen sedan ut på riksväg 70 i riktning mot Sala. Jakten pågick i omkring en halvtimme.

– Föraren utsatte flera bilar som kom åkandes på samma väg för stor fara. Vissa gånger ska han ha varit uppe i över 200 kilometer i timmen, säger Daniel Wikdahl.

I jakten efter bilen körde polisbilen in i en annan bil, men inga personskador uppstod.

Polisen beslutade efter ett tag att försöka stoppa bilen med hjälp av spikmatta, vilket de också gjorde strax utanför Västerås.

– Föraren försökte springa från platsen men han kunde gripas ganska snabbt, säger Daniel Wikdal.

Föraren, en man som är född i mitten av 90-talet, är sedan tidigare känd av polisen. Han misstänks nu för drograttfylla, rattfylla (alkohol) och grov vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.