En stor polisinsats pågick i skogarna utanför Harbo under måndagsmorgonen. Foto: Utryckning Uppsala

Biljakt slutade i skogen – föraren söktes med helikopter

Uppdaterad
Publicerad

Polisen satte under måndagsmorgonen in stora resurser för att leta efter en bilist i skogarna söder om Harbo. Både hundpatruller och helikopter sökte en person som kört ifrån polisen.

Det var 04.43 som polisen försökte stanna en bil på Bärbyleden i Uppsala. Men i stället för att hörsamma instruktionerna från polisen drog föraren iväg i full fart mot E4 och körde norrut.

– Det ska ha gått i 150 kilometer i timmen vid något tillfälle, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

Spikmatta lades ut

Vid avfarten till Björklinge tog föraren av och körde via småvägar upp till Harbo. Där ska bilen ha följt länsväg 272 och kört söderut mot Uppsala.

Vid den här tidpunkten hade flera patruller kopplats in och en spikmatta låg utlagd.

– Föraren tog av innan och lämnade bilen låst i närheten av Svinasjön, mitt ute i skogen, säger Magnus Jansson Klarin.

Polisen angelägen om att hitta personen

Eftersom det var kallt ute och det fanns risk för liv och hälsa, satte polisen in stora resurser för att hitta personen.

Sökandet avblåstes vid 10.30-tiden, utan resultat.

Föraren är misstänkt för att inte ha stannat på polismans tecken, och för vårdslöshet i trafik. Polisen har genomfört en husrannsakan i bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.