Blåsigt på länets vägar – flera inställda bussturer

Uppdaterad
Publicerad

Ett femtontal bussavgångar har påverkats under morgonen på grund av den kraftiga blåsten. Det handlar om UL-linjerna 774, 773 och 874 som går mellan Uppsala och Västerås.

Det är så kallade dubbeldäckare, bussar med två våningar, som tillfälligt har tagits ur trafik. Den här busstypen är vanlig på linjerna som trafikerar sträckan Uppsala-Västerås.

– Med de här vindbyarna är det inte optimalt att köra dem, säger Ellen Åberg, presstalesperson på Upplands lokaltrafik.

Av de 15 påverkade avgångarna har flera kunnat ersättas med andra bussar, och förhoppningen är att ännu fler ersättningsbussar ska kunna sättas in under eftermiddagen.

– Enligt SMHI ska det fortsätta blåsa på eftermiddagen, men vi hoppas kunna få fram fler bussar tills dess, säger Ellen Åberg.

Information om läget i trafiken kan du följa på UL:s hemsida eller genom att ringa kundservice.

Räddningstjänsten har fått in flera larm om nedblåsta träd, lösa plåttåk och annat relaterat till väderläget. Bland annat så har ett träd fallit över länsväg 659 vid Länna-Sandbol.

– Vi har en del larm då det blåser en hel del. Än så länge är det ingen större fara rent resursmässigt för vår del, säger Henrik Jynnesjö, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.