• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Gävle kommun. Det brinner i en återvinningscentral i återvunnen plast på Stena recycling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Rallytävlingen Bresonstrofén ställs in söndagen den 7 februari på grund av snöbrist. Foto: Arkivbild/SVT

Blidväder stoppar rallytävling

Publicerad

Bristen på vägar med snö ställer till det för rallyarrangören Rasbo Motorklubb. Därför har klubben nu beslutat att ställa in rallytävlingen Bresonstrofén söndagen den 7 februari.

– Det känns bittert att behöva ställa in tävlingen för andra året i rad, speciellt som det under de senaste veckorna varit så fina förutsättningar för en riktig vintertävling på fina vägar, säger Micael Björklund i organisationskommittén.

Rallytävlingen Bresonstrofén, ingår i DM för Upplands Bilsportförbund. En av konsekvenserna när snön lyser med sin frånvaro är högre däckkostnader, då frusna grusvägar effektivt ”äter upp””tävlingsdäcken. I avsaknad på snövallar blir det dessutom mer körning i diken och extra kostsamt att återställa efteråt.

– Med dessa oberäkneliga vintrar och allt svårare att få låna vägar för barmarkstävlingar är den stora frågan om det finns så många som kommer att orka med att arrangera och genomföra rallytävlingar i framtiden, säger Rasbo MKs Micael Björklund i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer