Foto: TT/Privat

”Blixtinho” om svenska VM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Fler spelare från Allsvenskan och mer attackinriktad fotboll. Så skulle Fifa-experten Manuel ”Blixtinho” Perez velat ha haft det om han fick bestämma den svenska VM-truppen i sommar.

– Jag vet inte riktigt hur Janne Andersson resonerar ibland, säger han.

Nu för tiden ligger spelandet på is även om han säger sig spela en del rena två mot två-matcher i det populära tv-spelet Fifa 18. Men i fjolårsvarianten Fifa17 var han 27:e rankad i Sverige och spelade också i den högsta ligan i Sverige, också i den här världen kallad ”Allsvenskan.” Och fotbollsintresset är intakt, även om han inte spelar Fifa lika ofta längre.

– Jag satt och kollade på uttagningarna när du ringde nu. Överlag är jag nöjd men jag tycker ibland att de Allsvenska spelarna ratas lite för lätt. Ta Ken Sema (Östersund) och Jiloan Hamad (Hammarby) till exempel. De gör det bra vecka efter vecka men ändå går bänknötare i Europa före, säger Manuel Perez.

Mer attack

Han efterlyser mer attack och utmanade spel från landslaget.

– Ken Sema är ju ganska lik Emil Forsberg men med lite mer utmanande spelstil. Och det har vi ju ofta saknat i landslaget genom åren. Så jag hade nog tagit med honom, säger ”Blixtinho.”

Ditt eget spelande då? Hur går det i Fifa-världen?

– Jag hinner inte spela lika mycket längre. Jag har ju vanligt jobb och så. Men jag spelar ganska mycket med en holländsk spelare och vi försöker väl göra varandra bättre just nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.