Björn Nilsson och Christian Lööw är peppade inför lördagens bilträff. Foto: Felix Eriksson/Erik Briggsta, Mediahelp Sverige AB.

James Bond-bil inspirerar till unik bilträff på Ulva kvarn

Uppdaterad
Publicerad
På lördag arrangeras en ny bilträff på Ulva kvarn i Uppsala. Det som är speciellt med just den här träffen är att BMW:s bilmodell Z3 kommer vara stjärnan i showen.
– Vi vill uppmärksamma bilen då det börjar att bli en modern klassiker, säger huvudarrangören Björn Nilsson.

Bakgrunden till bilträffen kommer från arrangörernas intresse för bilar. Fokus på bilträffen kommer vara bilmodellen BMW Z3 som har en speciell betydelse för dem.

– Det är en liten öppen bil som ofta förknippas till James Bond i filmen Goldeneye då han körde bilen i den filmen. Nu börjar bilmodellen bli gammal och nu vill vi uppmärksamma den då bilen börjar bli en modern klassiker, säger en av huvudarrangörerna Björn Nilsson.

– Detta var något som jag och den andra huvudarrangören, Christian Lööw, ville uppmärksamma och det är det som är själva idéen till bilträffen.

Vad är det som är så speciellt med den bilen?

– Den är väldigt sportig, nästan lite svulstig. På 90-talet var det många kvinnor som körde den modellen då BMW ville locka till sig kvinnor att köra.

Första bilträffen i sitt slag

Det är i dag lördag som bilträffen arrangeras på Ulva kvarn i Uppsala.

– Vi valde just Ulva kvarn då platsen redan har sina faciliteter såsom restaurang och liknande. Sedan är det en anrik plats så det känns väldigt lokalt. Jag har inte heller hört talas om att det ska ha varit någon liknande bilträff i norden tidigare, så det här är nog första bilträffen i sitt slag här. Sedan vill vi kunna skapa en genuin känsla hos besökarna där de kan umgås, säger Björn.

”Blir gråtmild”

På bilträffen tror man i dagsläget att det kommer komma mellan 300-500 BMW-bilar och mellan 3000-4000 besökare, något som känns väldigt glädjande för Björn Nilsson och de andra.

– Det är fenomenalt, det är nästan så att man blir gråtmild när man får frågan hur det känns. Det är sjukt, det känns otroligt bra.

– Vi är en grupp på fyra personer som har planerat det här arrangemanget och jag är så glad att vi har fått den kvalité på evenemanget som vi önskade.

Vilka egenskaper ska man ha för att köra en sådan här bil?

– Man ska vara glad, för det blir man när man kör en sådan här bil, man blir otroligt glad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer