Bolaget bakom Dannemora-soporna har ansökt om konkurs

Publicerad

Bolagskoncernern NM Trading och transport, som ligger bakom avfallsverksamheten i Dannemora har ansökt om konkurs. Det är vd:n som skickat in ansökan eftersom de hamnat i obestånd, alltså inte kan betala sina skulder i tid.

Avfallsverksamheten vid Dannemora gruvområde har varit igång sedan början av sommaren då de fick godkänt av Östhammars kommun att sortera avfall där. Verksamheten har krav på sig från Östhammars kommun och de måste täcka över avfallshögarna eftersom soporna riskerar att flyga runt i vinden. Om de inte täcker över högarna hotar vite.

– De har fram till den 6:e november på sig att täcka över det här. Om inte, så måste vi tänka om, säger Johan Nilsson, miljöchef vid Östhammars kommun.

Ansökan om konkurs

Företaget är också inblandad i en misstänkt miljöbrottshärva som utreds. Nu har bolagets vd skickat in en ansökan om konkurs.

SVT Uppsala har sökt företaget men inte fått kontakt. 

Hör mer i klippet om vad kommunen säger om situationen med soporna vid gruvområde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.