Foto: SVT

Villabrand i Uppsala: ”Det brann med öppna lågor”

Uppdaterad
Publicerad

En villa i anknytning till en industrilokal började brinna under fredagsförmiddagen på Sågargatan i Uppsala. Räddningstjänsten lyckades släcka branden, och just nu pågår eftersläckningsarbetet.

Larmet inkom 11.40 under fredagsförmiddagen. En villa i anknytning till en industrilokal stod i lågor vid Sågargatan i Uppsala och räddningstjänsten tog sig fort till platsen för att bekämpa branden.

– Vi har precis landat, det brinner för fullt. Det är öppna lågor, sa Per Johansson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral, runt 11.40 tiden.

”Började brinna i något eluttag eller liknande”

Enligt Peter Svensson, som var räddningsledare under insatsen, så rör det sig förmodligen om någon typ elapparatur som startat branden. Strax efter klockan 12 hade man fått kontroll över elden.

– Det brann kraftigt när vi kom, men nu har vi branden under kontroll och börjar snart med släckningsarbetet, säger Peter Svensson.

Har släckningsarbetet gått bra?

– Ja, det tycker jag. Vi är ju i ett industriområde och då finns risken att det ska finnas gastuber eller liknande i närheten av branden, men det hade vi inte den här gången. Vi kommer att fortsätta med eftersläckningsarbetet nu ett tag framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.