Foto: Google maps

En gripen för brand på migrationsboende

Uppdaterad
Publicerad

Det brann på ett migrationsboende utanför Uppsala under onsdagskvällen. Branden kunde senare släckas. Polisen har gripit en person misstänkt för mordbrand.

Räddningstjänsten var på plats med tre enheter, tillsammans med polis. Branden ska ha startat i ett av rummen och en korridor rökfylldes.

Boendet ligger utanför Uppsala och är ett så kallat utreseboende, i Migrationsverkets regi. Ett boende där personer bor som ska lämna Sverige efter att tidigare ha sökt asyl – antingen självmant eller efter utvisningsbeslut.

Sammanlagt uppger Migrationsverket att det finns omkring 150 platser på boendet. Alla personer som befann sig i byggnaden, ska enligt räddningstjänsten tagit sig ut. Ingen person ska heller ha kommit till skada.

– Vi har varit inne och släckt. Nu kollar vi bara eventuella glödbränder, sa Johan Wisner, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral vid 16-tiden.

Hur har stämningen varit på platsen?

– Det har varit jättelungt.

Polisen misstänker att en person anlagt branden, som ska ha startat i en säng i ett av rummen på boendet.

– Vi har en person gripen som misstänks för mordbrand, säger Daniel Ågren vid Polisregion Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.