Brand i sågverk i Tierp: ”Mycket rök”

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har larmats till en brand i ett sågverk i Tierp. Larmet inkom till SOS alarm strax efter klockan 11.00.

Det var ett automatlarm som inkom till Räddningstjänsten klockan 11.00 under onsdagsförmiddagen. När räddningstjänsten från Heby anlände, så konstaterades en brand i ett transportband i sågverket.

– Rökdykare är på plats. Branden går mellan två våningar, så det sker två parallella insatser, säger Christer Wahlström, operatör vid Storstockholms räddningscentral.

Enligt räddningtjänsten ska det inte finns några personskador. Men insatsen väntas pågå till klockan 13.00.

– Just nu är det tre räddningsstyrkor på plats och en till är på gång. Man tror sig ha hittat brandhärden, men det är mycket rök, säger Christer Wahlström.

Vid 13.00-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen. Men man förbereder sig för att snart kunna lämna.

– Det ser rätt bra ut. Det är oklart hur stora skadorna blivit, säger Per Johansson, operatör vid Storstockholms räddningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.