Buss fattade eld på väg i Knivsta

Uppdaterad
Publicerad

En buss har fattat eld på väg 10-46 i Vassunda, Knivsta. Enligt räddningstjänsten ska bussens bromsar ha börjat brinna under färden.

Räddningstjänsten larmades till platsen vid 18-tiden på torsdagskvällen. Bussens förare hade då lyckats få stopp på bussen och tagit sig ut, tillsammans med den passagerare som fanns ombord. Ingen av dem ska ha kommit till skada i branden.

– Det är en gasbuss, så det är viktigt att vi kan släcka elden så fort som möjligt. Bussen har stora gasolflaskor på taket som kan börja pysa om det blir för högt tryck, säger Jesper Vestling, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

När räddningstjänsten kom till platsen hade någon redan släckt branden med en pulversläckare. Bromsarna var dock fortfarande varma, varför räddningstjänsten stannade kvar och bevakade bussen i en halvtimme. Vägen ska nu vara framkomlig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.