Föraren och en passagerare ska ha skadats i olyckan. Foto: Utryckning Uppsala

Dubbeldäckarbuss i diket utanför Enköping – två skadade

Uppdaterad
Publicerad

En buss har välte i Enköping under tisdagen och enligt räddningstjänsten skadades flera personer. I nuläget är det oklart hur olyckan gick till. Ett stort räddningspådrag arbetade på platsen.

En av Upplands lokaltrafiksbussar välte på Stockholmsvägen på väg ut från Enköping, i närheten av trafikplats Annelund under tisdagen. Larmet kom vid 11.46 och enligt räddningstjänsten fanns passagerare ombord vid olyckstillfället.

– Vi har uppgifter om allt mellan sex till tjugo personer. Sjukvården är på plats med helikopter, säger Peter Lindgren, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

”Polisen kommer att utreda”

Vägen spärrades initialt av i riktning in mot Enköping och avspärrningarna utökades så småningom till att omfatta båda körfälten. Utöver räddningstjänst och sjukvård har både polis och förarens arbetsgivare Nobina varit på plats.

– Nobina är på plats för att ta hand om bussföraren.

Vet du vad som hänt?

– Nej, polisen kommer att utreda orsaken till olyckan.

Stämmer det att passagerarna klättrat ut genom ett fönster?

– Om bussen la sig på höger sida så är det nog den enda vägen ut.

Två förda till sjukhus

Flera passagerare var ombord när bussen som var på väg mot Uppsala välte. Foto: Utryckning Uppsala

Vad händer med de övriga passagerarna?

– Vi brukar se till så fort som möjligt att en ersättningsbuss kommer till platsen så att de blir transporterade därifrån. Så förhoppningsvis kan de fortsätta sin resa mot Uppsala.

Enligt polisen har tolv passagerare färdats i bussen och två personer har förts till sjukhus i ambulans med lindriga skador.

Under eftermiddagen var bärgare är på plats för att bärga bussen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.