Polisen inledde en intensiv jakt efter rånarna. Foto: Utryckning Uppsala

Butiksrån i Boländerna – skrik och stök i butiken

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen skedde ett väpnat rån mot en elektronikbutik i Uppsala. Ett stort polispådrag påbörjades, i jakt på rånarna. Fyra personer kunde senare gripas – misstänkta för inblandning.

Strax före klockan 11 larmades polis om ett rån mot en elektronikbutik i Boländerna i Uppsala. De maskerade rånarna ska ha varit beväpnade med tillhyggen enligt polisen. Såväl personal som vittnen larmade polis.

– Det handlar om ett antal rånare som försvann med bil, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

En intensiv jakt påbörjades, bland annat med helikopter, där polisen specifikt sökte efter en grå personbil. Vid 12-tiden uppgav polisen att fyra män frihetsberövats – gripna efter en fordonskontroll.

”Fyra personer [...] har gripits och ska höras om eventuell inblandning i rånet”, skriver polisen på sin hemsida.

Skadades någon i personalen under rånet?

– Det uttalades hot mot personal och det verkar ha varit ganska stökigt där inne. Det gapades och skreks och det flög omkring saker där inne.

Polisen uppger att rånarna ska ha fått med en flera typer av saker från butiken. Rånet ska ha fångats på övervakningsfilm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.