Carolina Rediviva får en ny kostym

Uppdaterad
Publicerad

Om några veckor startar ombyggnationerna av universitetsbiblioteket Carolina Rediviva. Syftet är att ge plats åt fler studenter.

Det är populärt bland studenterna att sitta på bibliotek och plugga. Så pass populärt att Carolina behöver byggas om.

– Man trodde kanske inte med alla elektroniska medier att studenterna skulle komma till det fysiska rummet på samma sätt, men vi ser att man gärna vill komma till Carolina Rediviva. Så vi behöver anpassa oss och möta behoven, säger Cecilia Petersson, chef för biblioteket.

Utställningen är stängd

Från den 1 april är går inte den vanliga entrén att använda, i stället ska en ny entré sättas upp vid sidan om. Och utställningen – med bland annat den berömda Silverbibeln – är redan nu stängd. Eventuellt kan delar av utställningen komma att flyttas till andra muséer i staden, och en del av kulturarvet går också att titta på på nätet i stället.

Ombyggnationerna berör hela entréplanet och kostar 140 miljoner kronor. Under sommaren drar rivningsarbetet igång, och då kommer biblioteket att ha begränsade öppettider. Under hösten 2019 ska allt vara klart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer