Grand Hotel i Stockholm. Foto: SVT

Åtalade C-politikern till 16-åringen: ”Jag binder dig”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har flera bevis mot den tidigare centerpartistiske politikern i Uppsala som står åtalad misstänkt för sexköp av barn. Bland annat sms-konversationen mellan mannen och den då 16-åriga flickan som han träffat flera gånger.

”Jag binder dig i sängen med fötterna isär”, skriver han i ett sms.

Centerpartisten och den då 16-åriga flickan träffas via en så kallad sugardejtingsajt. Mannen är åtalad för att vid flera tillfällen ha köpt sex av barnet. Första gången de ses är 2018 på Grand Hotel i centrala Stockholm.

Mannen åtalas även för försök till narkotikabrott då han vid två tillfällen under 2020 ska ha försökt ge barnet narkotikaklassade preparat.

Mannen skriver då vid första tillfället 2018 i ett sms: ”Jag tar med mig 5 000 kronor. Hoppas det känns ok som timarvode”, varpå flickan svarar ”5 000 går bra”.

”Hamburgare”

I förhör säger mannen att pengarna var för att visa uppskattning för flickan som person samt att han inte köpt sex av flickan utan att de bara ätit hamburgare. Han förnekar brott.

I en annan sms-konversation med flickan skriver mannen att han vill använda ett koppel som han ska ”leda henne till sängen med”. Som ett svar på en bild som 16-åringen skickar på sin hund skriver mannen ”Fin hon är i sitt koppel precis som hennes matte är i sitt”.

”Smiskar dig”

Han säger i förhör att han inte visste hur ung flickan var. Vid ett tillfälle köper han en dyr märkesväska till henne och grattar henne på födelsedagen.

– Det var inte betalning för sex, det var det inte. Det var ett sätt att försöka charma en person man ville ha sex med, säger han i förhör.

I ett sms som mannen skickar till flickan skriver han ”Jag tar av dig dina kläder och du får sätta på dig ett halsband och handbojor. Jag binder dig i sängen med fötterna isär och smiskar dig”.

Den åtalade mannen har lämnat Centerpartiet och sina uppdrag för partiet i Uppsala län.

Rättegången väntas starta den 3 december i Stockholm tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.