I helgen placerade Uppsala kommun ut tio panthyllor i centrala Uppsala. Foto: SVT

Uppsala kommun lanserar nya panthyllor

Uppdaterad
Publicerad

I helgen satte Uppsala kommun upp tio panthyllor i centrala Uppsala. Förhoppningen med panthyllorna är att människor ska välja att placera sin pant i hyllan istället för att slänga den.

– Nu i jul så kan man ju passa på att ge sin pant till någon som behöver den, säger Per-Rickard Rönnberg, enhetschef för renhållning i Uppsala kommun.

Syftet med panthyllan är att Uppsalaborna ska välja att ställa sina tomma brukar och flaskor hyllorna istället för att kasta dem i papperskorgen. Hyllorna är tillverkade för att kunna sättas upp vid det så kallade big belly-papperskorgarna.

– Först ska vi se efter om hyllorna fungerar och håller som de ska. Om det sedan faller väl så kommer vi att serieproducera dem och få ut dem till alla big bellies-sopkärl i hela staden, säger Per-Rickard Rönnberg.

Titta på klippet för att höra mer om kommunens nya panthylla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.