Niklas Busch Thor. Foto: TT

Chockbeskedet: Succékaptenen tillbaka i Sirius

Uppdaterad
Publicerad

Niklas Busch Thor är tillbaka i Sirius efter att han avslutade sin fotbollskarriär förra året. Nu har den föredetta lagkaptenen skrivit på ett nytt kontrakt med Blåsvart som sträcker sig över säsongen 2020.

Sirius släppte bomben i ett pressmeddelande under tisdagen.

Det var i slutskedet av förra säsongen som Niklas Busch Thor tog beslutet om att lägga fotbollsskorna på hyllan. Då hade han bland annat varit med om att ta Sirius till allsvenskan.

– Sirius har visat ett intresse hela tiden och varit tydliga med att de vill ha mig, och det har känts bra att veta det. Men jag tänkte verkligen att jag slutade helt, och jag var helt säker på det så sent som i somras när jag pratade med Sirius, säger Niklas Busch Thor.

Det nya kontraktet med Blåsvart sträcker sig över säsongen 2020, och han gör sin första träning på tisdagen.

– Det såddes väl ett frö i somras, och sedan har jag börjat känna hur mycket jag faktiskt saknar det. Jag kände mig inte klar med fotbollen, och det har hela tiden gnagt lite i mig att jag har mer att ge, att jag aldrig peakade, säger Niklas Busch Thor i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.