Påkörningen skedde i Luthagen i centrala Uppsala. Foto: Therese Hallqvist/SVT

Övningsförare körde på cyklist i centrala Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig cyklist skadades under torsdagsförmiddagen efter att ha blivit påkörd av en bilist som övningskörde. Olyckan inträffade i korsningen Sysslomansgatan och Torsgatan.

– Flickan fördes omgående till sjukhus med ambulans, säger Johan Thalberg, presstalesperson polisregion Mitt.

Det är fortfarande oklart hur skadad cyklisten är, men enligt polisen rör det sig om ryggsmärtor.

Bilisten var en man i 20-års åldern som var ute och övningskörde med en handledare.

– Båda två var nyktra och de uppger att de körde i 20 kilometer i timmen när cyklisten, enligt deras version, dök upp från ingenstans, säger Johan Thalberg, presstalesperson polisregion Mitt.

Både brandbil, ambulans och polis larmades till platsen i samband med olyckan.

Oklart om brott begåtts

Det är i nuläget oklart om händelsen ska utredas som något brott, polisen har förhört båda personerna som befann sig i bilen och ska under torsdagen förhöra även flickan på cykeln.

– Innan vi har all information så har vi inte satt någon brottsrubriceringen, men det kan vara så att det bli någon slags brottsrubricering. Men i nuläget kan man inte säga vem som har gjort sig skyldig till det här, säger Johan Thalberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.