De cyklar till Lund – för att samla in pengar till Musikhjälpen

Publicerad

Anders Eriksson och Mikael Johansson cyklar till Lund för att samla in pengar till Musikhjälpen. En resa som kommer ta dem runt åttadagar.

Under en mörk och regnig fredagsmorgon så började Anders Eriksson och Mikael Johansson sin 70-mil långa cykelresa till Lund. Det är en specialbyggd cykel från Danmark som de cyklar på, en cykel som båda sitter på, och tanken om att göra en längre cykelresa har länge legat i deras tankar.

– Vi bestämde för ett halv år sen att vi skulle cykla Vätternrundan, och då tänkte vi att vi kan cykla under Musikhjälpen också. Det bestämde vi innan vi ens visste vad årets tema var, säger Anders Eriksson.

Har ni tränat mycket inför resan?

– Inte tränat så mycket innan, säger dem båda och ler.

En resa på åtta dagar

Under resans gång hoppas man att kunna samla in så mycket pengar som möjligt till årets tema som är ”Alla har rätt att fungera olika”.

– Vi kommer cykla runt tio mil om dagen. Vi börjar här i Uppsala och sedan kommer cykla till Västerås idag, sen Örebro och vidare ner mot Lund, säger Mikael Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.