– Många kanske väljer att bli hemma i sommar och blir det sånt här väder kommer ju trycket öka, säger parkeringsvakten Åsa Mossberg. Foto: SVT

Vägen ner till Storvadsbadet är rensad – parkeringsvakter på plats från morgon till kväll

Uppdaterad
Publicerad

Parkeringsvakter finns nu på plats vid Storvadsbadet i Gamla Uppsala för att se till att ingen blockerar vägen för räddningsfordon. Vägen har tidigare varit full med bilar som hindrat räddningsfordon från att kunna ta sig fram.

I torsdags höll räddningstjänsten och kommunen en presskonferens vid Storvadsbadet för att informera om varför parkeringsförbudet är viktigt, och vad följderna kan bli om räddningsfordon inte kan ta sig fram. Vägen ner till badet är trång, och en enda parkerad bil kan sätta stopp för till exempel brandbilar.

Nu har kommunen alltså placerat parkeringsvakter vid badet. Utöver att de håller vägen ner till badet fri pekar de också ut och dirigerar bilister till parkeringsplatser.

Satsningen har varit lyckad – när SVT besökte badet var vägen helt tom på parkerade bilar. Men vakternas närvaro kanske kan ställa till det på andra sätt.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.