Hotellet står kvar, när det kommer att öppnas är dock fortfarande okänt. (arkivbild) Foto: Fredrik Sandberg/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Det låg bakom Dragon gate-blundern

Uppdaterad
Publicerad

Reaktionerna blev starka när jättebygget Dragon Gate för knappt två veckor sedan via sin hemsida meddelade att de skulle lägga ner. Än större blev förvirringen när det någon timme senare visade sig att det inte alls skulle lägga ner. Nu har tidningen Arbetarbladet rett ut vad som orsakade blundern.

Turerna kring den kinesiska storsatsningen längs med E4 i höjd med Älvkarleby har under de senaste tio åren varit många, men sällan har det svängt så snabbt som det gjorde för elva dagar sedan.

Först rapporterade samtliga lokala medier (samt flera nationella medier) om att Dragon Gate lägger ner, eftersom det var ett besked som gavs på företagets hemsida. Sen fick det beskedet dras tillbaka, eftersom det visade sig att det hela byggde på ett missförstånd.

Ett annat företag tog över hemsidan

Tidningen Arbetarbladet har undersökt vad som låg bakom misstaget och kommit fram till att det hela startade med att ägarna till Dragon Gate inte förlängt rättigheterna till sin hemsidas domännamn. Det innebar att ett annat företag kunde köpa adressen.

– Eftersom de raderat hemsida och domän så trodde en av våra killar att verksamheten var nedlagd och så skrev han det på hemsidan. Men sen läste han själv i Aftonbladet att det inte var korrekt och då ändrade han meddelandet på hemsidan. Och då kontaktade han mig också, säger Jim Westergren, grundare och ägare av det företag som tog över domännamnet, till Arbetarbladet.

Vad som nu kommer att hända med hemsideadressen är oklart, men Jim Westergren säger till tidningen att han kan tänka sig att ge tillbaka den till Dragon Gate.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dragon Gate

Mer i ämnet
Hotellet står kvar, när det kommer att öppnas är dock fortfarande okänt. (arkivbild) Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bild från invigningen av Dragon Gate i oktober 2005.