Lotta Carlberg (th) som tillsammans med Helena Westlin driver organisationen Diabetesmammorna får halv miljon kronor. Foto: Privat

”Diabetesmammorna” fick halv miljon kronor

Uppdaterad
Publicerad

Organisationen Diabetesmammorna som driver läger för barn med just diabetes prisades i veckan på Diabetesgalan. Och vinstsumman på en halv miljon kronor är ett välkommet tillskott i verksamheten.

– Det är helt otroligt, jag har fortfarande inte fattat det, säger Lotta Carlberg som tillsammans med Helena Westlin driver organisationen Diabetesmammorna.

Varje sommar driver de läger i Ängskär i Norduppland för barn med diabetes. Tanken är att barnen då ska träffa andra med samma sjukdom och lägren är väldigt uppskattade.

– Vi får tyvärr neka människor, så stort tryck är det, säger Lotta Carlberg.

Pengarna välkomna

Under Diabetesgalan i veckan prisades duon för sitt arbete. Och vinstsumman på 500.000 kronor välkomnas.

– Pengarna kommer att gå rakt in i verksamheten men exakt till vad har vi inte bestämt än, säger Lotta Carlberg.

Lägren finansieras till stor del av sponsorer och verksamheten går plus, minus noll vilket gör pengarna åtråvärda. Men att det skulle bli fler läger nu än de fyra de planerat till nästa sommar vill hon inte säga.

– Vi har pratat om det men det är ingenting vi vill gå ut och lova. Det kanske blir så eller inte. Men det är så klart en dröm, säger Lotta Carlberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.