• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

En död älg blockade morgontrafiken på E4:an i norrgående riktning utanför Uppsala efter en kollision med en lastbil. Chauffören klarade sig oskadd. Foto: SVT Arkiv

Död älg blockar trafiken på E4:an

En lastbil kolliderade med en älg under fredagsmorgonen på E4:an i utanför Uppsala.
Och trafiken i norrgående riktning stod still under en dryg halvtimme.
Kadavret blockerade nämligen båda körbanorna.

Lastbilen var på väg norrut på E4:an mellan norra avfarten och Storvretaavfarten  när den kolliderade med älgen. Polis fick in larmet 05.42.

– Chauffören är naturligtvis omskakad men oskadd. Problemet är att älgen ligger mitt över körbanan och vi får inte bort den. Just nu är det inga problem, men snart drar morgontrafiken igång, sade RLC-befälet Linda Winge vid 6-tiden.

Trafiken stod länge stilla i norrgående riktning.

– Just nu hoppas vi på att räddningstjänsten ska kunna hjälpa oss. I Värsta fall får vi ta hjälp av bärgare, sade Linda Winge.

Enligt Storstockholms räddningscentral så behövde aldrig räddningstjänsten rycka ut för att baxa bort kadavret. Djuret avlägsnades vid 06-10-tiden.

– Nej, polisen fick hjälp av jaktvårdinnehavaren, så nu är trafiken igång igen, säger en ledningsoperatör vid räddningscentralen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer