När kvinnan hittades död i en lägenhet i Sala backe, utredde polisen först händelsen som ett misstänkt mord. Nu finns inga tecken på att hon bragts om livet. Foto: Utryckning Uppsala

Död kvinna i Sala backe blev inte mördad

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som hittades död i en lägenhet i Sala backe i Uppsala för en dryg vecka sedan blev inte mördad. Det säger åklagaren som leder utredningen om dödsfallet.

– Jag har fått ett muntligt besked efter att kroppen obducerats och enligt det finns inga tecken på att kvinnan bragts om livet, säger kammaråklagare Elin Blank.

Det var tidigt på morgonen 5 februari som polis larmades till en bostad i Sala backe, där en kvinna hittats avliden.

Samma dag greps och anhölls en man i 50-årsåldern, misstänkt för mord. Han släpptes senare och är nu helt avskriven från fallet. Utredingen är dock inte nedlagd ännu.

– Jag inväntar ett skriftligt obduktionsutlåtande som kommer först efter att de prover som tagits har analyserats. Men det blir en ren formalitet, säger Elin Blank.

Kan du säga något om hur hon dog när hon nu inte blev mördad?

– Nej, jag kan inte det – och inte rättsläkaren heller förrän de sista provsvaren kommit, säger Elin Blank.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.