Död man hittad vid festplats

Uppdaterad
Publicerad

En död man har hittats utomhus i närheten av ett midsommarfirande i Uppsala. Det var en privatperson som såg kroppen och slog larm.

Klockan 11.44 larmades polisen om att en död man hade hittats i närheten av Hammarskog herrgård i Uppsala.

– Det var en privatperson som anträffade personen livlös och kontaktade ambulans. Ambulanspersonal kunde konstatera att han var avliden, säger Mikael Lindgren, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Den döde mannen hittades utanför en festplats där det pågick midsommarfirande. Kroppen hämtades sedan med polititransport för rättsmedicinsk undersökning, uppger polisen.

Polisen har identifierat personen som en man född 1989 och hans anhöriga är underrättade. Det finns i nuläget inget som tyder på att mannen har utsatts för något brott.

– Polis åker alltid ut till platsen om någon anträffas avliden utomhus. Vi har inga indikationer på att han ska ha bragts om livet, säger Mikael Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.