Under dagen kommer polisen att genomföra en kriminaltekninsk undersökning. Foto: Utryckning Uppsala

Död person hittad utanför Uppsala – utreds som mord

Uppdaterad
Publicerad

En avliden person hittades vid 18-tiden på torsdagskvällen norr om Uppsala. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Kriminaltekniker är på plats och undersöker platsen, säger Magnus Jansson Klarin vid polisen.

Initialt ville polisen inte uppge kön eller ålder på den avlidne, men vid lunchtid på fredagen uppgav man att det rör sig om en man i 50-årsåldern som var boende på adressen där han hittades.

Larmet om dödsfallet kom från boende i området. Personen ska ha avlidit i närtid till att denne hittades och var inte anmäld försvunnen.

– Det är oklara omständigheter så vi kan inte utesluta brott, därför har vi inlett en förundersökning. Vad det är för oklarheter kan jag inte gå in på, men vi har knackat dörr i området och pratat med anhöriga. Och vi ska göra en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsak, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen.

Platsen där personen hittades är under dagen avspärrad för kriminalteknisk undersökning.

– Ingen är frihetsberövad.

Polisen har spärrat av platsen där den avlidne hittades. Foto: Utryckning Uppsala

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.