Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Se de midsommarfina brudparen gifta sig på självaste midsommarafton och hör vad de tänker om sitt val av dag. Foto: Lisa Chröisty/SVT

Här gifter de sig på drop-in-bröllop i Uppsala på midsommarafton

Uppdaterad
Publicerad

Totalt gifte sig 17 par när Uppsala kommun anordnade drop-in-bröllop på midsommarafton. Linnea Ingmar och Amanda Stjerna var ett av paren som valde att passa på.

– Det kändes så fint just idag, säger det nygifta paret.

Runt om i Somglimtsparken i Ulleråker har bröllopssugna människor och deras närstående samlats. Under midsommaraftons förmiddag vigdes totalt 17 par genom antingen kyrklig eller borglig vigsel. Bröllopsfotograf finns på plats, och solen skiner.

Köbildning på plats

Linnea Ingmar och Amanda Stjerna står tillsammans med sina närmaste vänner och väntar på sin tur. Även familjens hundar är med och firar, och är prydda med midsommarkransar dagen till ära. Konceptet drop-in skapar viss kö på plats, men de flesta verkar inte ha något emot att vänta i det fina vädret.

– Det kan inte bli bättre väder, säger Amanda Stjerna.

I klippet: Se de midsommarfina brudparen gifta sig på självaste midsommarafton och hör vad de tänker om sitt val av dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.