• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Nyfikna fick se 80 militärfordon passera i Örsundsbro. Foto: SVT

E18 stängdes av mellan Enköping och Bålsta

I dag intog militären Uppland. E18 mellan Enköping och Bålsta var helt avstängd när stridsfordon begav sig ut på vägarna.

Det är militärövningen Aurora 17 som pågår i länet och som orsakar trafikhindret. Vägen mellan Enköping och Bålsta var helt avstängd tidigare under fredagen.

Polisen meddelde tidigare under dagen att det hade varit lugnt på vägarna runtomkring.

Hög militär närvaro

Även på vägarna mot Skokloster och Örsundsbro kunde det vara svårt att ta sig fram med bil under dagen. I Örsundsbro byggdes två broar där förband leddes över.

En av de två broarna i Örsundsbro. Foto: SVT

Bron här ovan tog fyra timmar att bygga och ska klara cirka 80 fordon som ska öka över. En attack på Arlanda simuleras i övningen.

Jonas Frohlund.

– Förbandet , 71: mekaniserade bataljonen, är på väg upp för att hjälpa till att återta Arlanda, säger Jonas Frohlund, planeringsansvarig för Örsundsbro.

Samhället kommer att påverkas i stort av hög militär närvaro och trafikbelastning vilket kan medföra längre färdsträckor till skola och jobb.

Riksväg 55 påverkas i helgen

Under helgen väntas riksväg 55 mellan Enköping och Strängnäs påverkas av militärfordon som förflyttas.

försvarsmaktens hemsida kan du själv se hur du berörs av övningen.

Trafiken på E18 mellan Enköping och Bålstad är helt avstäng under dagen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Aurora 17

Mer i ämnet