Efter branden – ”Rivning nästa steg”

Fyra dagar. Fler blev det inte som fastighetsägare för Bonava innan huset i Årsta eldhärjades.
– Det känns ju sådär såklart, säger Jens Almcrantz, regionchef Bonava.

Fastigheten har stått tom en längre tid men togs över av fastighetsbolaget Bonava i måndags. Men under tordagen brann den ned. Enligt räddningstjänsten kunde man släcka branden och lämna platsen under natten och nu tar fastighetsägaren över bevakningen.

Jens Almcrantz, regionchef Bonava.

– Vi kommer att ta ut ett företag som hjälper oss att spärra av byggnaden ordentligt. Den ligger ju intill en skola så det är ju viktigt att vi får ordning på det, säger Jens Almcrantz, regionchef Bonava.

Teknisk undersökning

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning på platsen. En anmälan om grov mordbrand är upprättad.

– Vi tror inte att det handlar om naturliga orsaker bakom branden, som elfel eller liknande. Vi har inlett en förundersökning om grov mordbrand. Brandplatsen är fortfarande avspärrad, och vi räknar med att teknikerna kan ta en första titt på brandplatsen under förmiddagen, sade Linda Winge, befäl vid polisens regionledningscentral, sent på torsdagskvällen.

”Rivning nästa”

För fastighetsägaren återstår nu bara en sak.

– Vi kan inte ha att det ser ut såhär som det gör idag. Då är det rivning som återstår som jag ser det idag i alla fall. Det känns ju sådär såklart. Det är inte så vi ville att det skulle bli självklart men nu är det som det är, säger Jens Almcrantz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer