Efter skolbranden – 150 elever tvingas stanna hemma

Publicerad

Under måndagsmorgonen startade en brand i Funbo skola. Branden kunde snabbt släckas – men skolan tvingas nu stänga på grund av brandröken.
– Personalen har jobbat stenhårt för att hitta andra lösningar, säger Barbara Kowalska, områdeschef grundskola.

Under måndagen var Funbo skola helt stängd och de 150 elever som går på skolan fick stanna hemma. Imorgon tisdag planerar skolan att att istället arrangera en improviserad friluftsdag.

– Vi har gjort en plan för de närmaste dagarna och försökt att planera för verksamheten. Vi kommer imorgon att få hjälp med maten från en närliggande skola, om det blir grillning ute eller om vi går dit och äter återstår att se, säger Barbara Kowalska.

”Glad att branden inte fick spridning”

Skolan kommer att se till att ordinarie omsorg fungerar som vanligt med fritids och annan verksamhet, bland annat med stöd från en intill liggande skola. Från och med onsdag kommer lokaler även att lånas från en kyrka som finns i närheten. Men det dröjer innan skolan kan öppna som vanligt.

– Saneringsfirman kommer att behöva sex veckor innan vi kan vara i lokalerna igen. Anledningen till att det drabbar hela skolan är att rökluften spridit sig. Jag är glad att det ändå löst sig så som det gjort nu och jag är glad att branden inte fick spridning, säger Barbara Kowalska.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer