Efter vinglig bilfärd – misstänks för grovt rattfylleri

Publicerad

En man i 30-årsåldern utsätter både sig själv och andra för stora fara, när han kraftigt berusad sätter sig i en bil på Vattholmavägen.

Det är vid 22-tiden på lördagskvällen som mannen ses komma vinglande fram till en bil på Vattholmavägen. Han har svårt att få i växeln och varvar motorn kraftigt innan han backar in ett par träd. När färden sen fortsätter framåt står en refug i vägen.

På Svartbäcksgatan upptäcker flera personer bilen, och ringer in till polisen. Föraren har fått punktering och det slår gnistor när fälgen får kontakt med asfalten.

Kort därefter stoppas han av polisen. Han misstänks för grovt rattfylleri, som kan resultera i fängelse om han döms för brottet.

En person som döms för grovt rattfylleri får sitt körkort spärrat i 24 månader av Trafikverket, och blir tvungen att göra ett nytt förarprov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.