Foto: SVT

Elevernas riksdagsmotion: Gör hållbarhet till obligatoriskt skolämne

Publicerad

Elever på Rosendals gymnasium skrev en riksdagsmotion under sin sista termin. Nu har eleverna tagit studenten, men några av dem återvände till skolan under måndagen – för att träffa Maria Gardfjell (MP).

– Det kommer mycket negativt i media om miljön. Men det finns faktiskt sätt att motarbeta det här, och det måste alla få lära sig om, säger Emil Jonsell, som är en av de 29 elever som skrev motionen.

Riksdagsledamoten Maria Gardfjell (MP) har varit på Rosendals gymnasium och pratat med om politik och hållbar utveckling tidigare. Eleverna som sedan kom att skriva tog kontakt med henne och berättade om sitt förslag.

– De var bestämda. Jag ställde frågan om de hade några bra argument, och det hade de verkligen. Så de skrev sedan ett underlag till mig som lade grunden till den här motionen, säger hon.

Se elevernas argument i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.