Foto: Privat

Emma har varit sjuk i 50 dagar – bakade en ”coronatårta” till barnen

Uppdaterad
Publicerad

Emma Mårtensson har haft corona i 50 dagar. Efter en tuff tid ville hon få sin barn att hoppas på att hon snart blir frisk, inspirerad av de medlemmarna i den facebookgrupp för coronasjuka som hon startat.

– Jag överraskade barnen och bakade en chokladtårta, säger hon.

Emma Mårtensson bor i Bälinge norr om Uppsala. I mars var hon på en resa till Frankrike och tror att hon blev smittad i trängseln på en flygplats på vägen hem. Några dagar senare fick hon influensaliknande symprom.

– Jag har vaknat i princip varje dag sedan dess med en dundrande huvudvärk. När andningsbesvären var som värst minns jag att jag undrade om man kan dö i sömnen eller om jag kommer att vakna om andningen blir sämre, säger Emma Mårtensson.

Coronaviruset i Uppsala

”Vi firar att jag snart blir frisk”

Hennes barn har inte blivit smittade och hon har försökt att inte oroa dem alltför mycket.

– Och så kände jag när det gått 50 dagar att jag ville pigga upp dem och sprida lite hopp i det här mörkret, så då överraskade jag dem med en tårta. Jag förklarade för dem att nu firar vi att jag snart blir frisk, säger Emma Mårtensson.

Har startat grupp på Facebook

Emma Mårtensson startade nyligen en Facebookgrupp för de som har eller haft corona. Gruppen har över 700 medlemmar och många av dem har varit sjuka länge.

– Vi stöttar varandra mycket. Det var i gruppen som vi började skoja om den här 50-dagarstårtan, och därifrån jag fick inspirationen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet