Helen Sjöholm gick som alltid hem hos publiken. Foto: SVT

”En av de bättre Capricerna på senare tid”

Publicerad

Helen Sjöholm och skådespelaren Andreas Nilsson var de hemliga gästerna i årets Caprice. Det blev som vanligt fem fullsatta föreställningar i Universitetsaulan.

Efter en utflykt till IFU Arena i fjol, var Orphei Drängar nu tillbaka i den nyrenoverade Universitetsaulan, något som körens ciceron Samuel Åhman också skämtade om.

– Det är fantastiskt bra som vanligt. Jag älskar Samuel Åman. Han är jätteduktig konferencier och jätteduktig på att skriva manus, säger Maria Olofsson som är en trogen Capricebesökare.

Sveriges Kalle Anka

Den första hemliga gästen att äntra scenen var skådespelaren Andreas Nilsson. Han lockade fram många skratt med sina imitationer och gjorde bland annat en bejublad dialektal resa genom Sverige. Andreas Nilsson har sedan 1987 gjort den svenska rösten åt Kalle Anka, vilket han också gav prov på i årets Caprice.

Paret Ulrika och Adam Andersson är rörande överens om att det var en av de bättre Capricerna på senare år.

– Mycket bra, roligt med så högprofilartister, säger Adam Andersson.

Sjöholm en given succé

Mest jubel blev det ändå när Helen Sjöholm gjorde entré. Hon framförde bland annat sin mycket omtyckta Gabriellas sång och Ska nya röster sjunga, som blev känd genom Monica Zetterlund, med hela OD i ryggen.

Gästerna framförde också flera duetter.

OD:s ordinarie dirigent Cecilia Rydinger Alin var inte på plats denna helg. Kören dirigerades istället av Folke Alin och ackompanjerades som vanligt av Trio X.

55:e Capricen

OD satte upp en Caprice första gången 1962. Den är numera ett måste för många Uppsalabor.

– Jag har nog varit ett 20-tal gånger, säger Ulrika Andersson.

– Helen är fantastisk, det är roligt att vara här varje år. Och i år har jag fått med min dotter för första gången också, säger en mycket nöjd Johan Stålberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.