Arkivbild på polishuset. Foto: TT

Ung man död efter polisingripande

Uppdaterad
Publicerad

Under morgonen grep polisen fyra personer på bar gärning i samband med ett inbrott i en butik. En av de gripna har dött, uppger en säker källa för SVT.

Tidigt i morse fick polisen in ett larm från en matvarubutik i Österbybruk. På plats kunde polisen gripa tre personer på bar gärning, och ytterligare en person greps i nära anslutning till butiken.

Nu har en av de gripna avlidit, uppger en källa med insyn för SVT. Aftonbladet var först med att rapportera om dödsfallet.

Det var en ung kille som åkte med polisbil till stationen. Han fick hjärtstillestånd på vägen, då stannade polisen och försökte med hjärt- och lungräddning, uppger källan för SVT. Transporten avbröts och ambulans mötte upp och tog över.

Detta bekräftas nu av polisen.

– Det är en av de fyra misstänkta personerna som greps i samband med inbrottet som har avlidit. Han avled senare på sjukhus, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson polisregion Mitt.

Anhöriga är underrättade.

Nu ska särskilda åklagarkammaren titta närmare på fallet, något som sker per automatik i sådana här ärenden.

Övriga personer är anhållna och misstänks nu för stöld. Personerna är inte hemmahörande i Uppsala.

Ingen av de butiksanställda har kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.