Den misstänkte mannen överlämnade sig själv till polisen på lördagseftermiddagen. Foto: Utryckning Uppsala

En gripen för skjutningen på pizzerian i Flogsta

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man har gripits för skjutningen på en pizzeria i Flogsta i Uppsala i går kväll. Två personer skottskadades i samband med skjutningen, en av dem tros ha träffats av misstag.

– Under eftermiddagen har en 19-årig man gripits, skäligen misstänkt för försök till mord. Han kom självmant in till polisstationen, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på Uppsalapolisen, till SVT Nyheter Uppsala.

Kan ni säga något mer om mannen, till exempel om han är känd av polisen sedan tidigare?

Skjutningen på pizzerian i Flogsta

– Nej, i nuläget går vi inte in på några detaljer. Nu ska förhör hållas med mannen och sedan är det upp till åklagaren att bestämma om gripandet ska kvarstå, det är allt vi kan säga, säger Lisa Sannervik.

Senare under lördagskvällen anhölls mannen.

En opererad

Polisen larmades om händelsen strax före klockan 21 på fredagen. De båda skottskadade männen vårdas fortfarande på sjukhus. En av dem har opererats under natten.

Flera matgäster blev vittnen till händelsen, enligt polisen. Enligt polisens uppgifter var det en ensam gärningsman som gick in på pizzerian och avlossade ett flertal skott. Därefter ska han ha lämnat platsen springande.

Polisen satte tidigare under kvällen in helikopter i sökandet efter gärningsmannen.

Skottlossningen bedöms som en uppgörelse mellan kriminella. Uppgifter tyder på att en av de skottskadade träffades av misstag, enligt polisen.

Ingen känd hotbild

En av de skadade är en student från Nederländerna, skriver Upsala Nya Tidning. Han ska inte vara livshotande skadad.

De skadade är mellan 20 och 30 år och känner inte varandra, enligt polisen. De ska ha varit matgäster på pizzerian – som inte haft någon känd hotbild mot sig.

– Så pizzerian verkar inte ha något med det här att göra, säger Marcus Svensson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Drygt 30 personer befann sig inne på pizzerian när gärningsmannen öppnade eld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningen på pizzerian i Flogsta

Mer i ämnet