Man i 20-årsåldern skjuten – en misstänkt anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern sköts under söndagskvällen i Sävja och en stor polisinsats inleddes. Vid lunchtid på måndagen anhölls en man misstänkt för delaktighet i mordförsöket.

– Vi har flera personer som ska höras utifrån vittnesuppgifter, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen.

Polisen larmades till Uppsala-stadsdelen Sävja vid klockan 21.22 under söndagskvällen efter att flera höga smällar hörts i området kring Daneport. På plats fann man en skottskadad man i 20-årsåldern, vars skador beskrivs som icke livshotande.

Platsen spärrades av och polis sökte igenom området med såväl hund som helikopter.

Skjutningar i Sävja

– Vi har genomfört utredningsåtgärder, mer än så kan jag inte säga eftersom utredningen befinner sig i ett känsligt skede just nu, säger Magnus Jansson Klarin vid sjutiden på måndagsmorgonen.

Under dagen ska en bredare kriminalteknisk undersökning genomföras och vittnen ska förhöras kring skjutningen, som rubriceras som mordförsök.

I klippet rapporterar vår reporter under söndagskvällen:

Andra skjutningen

Söndagskvällens skjutning inträffade bara en månad efter att en man i samma område blev skjuten i benen under ett högljutt rånförsök där gärningsmannen tros ha varit ute efter mannens klocka.

– Det är för tidigt att säga något om det, men det är klart att man utreder eventuella samband, säger Magnus Jansson Klarin.

Har du sett eller hört något? Kontakta SVT Nyheter Uppsala på 018-17 41 20 eller uppsala@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Sävja

Mer i ämnet