EU-migranter slår in julklappar

Uppdaterad
Publicerad

Från och med den 28 november, och hela december, slår EU-migranter in dina paket på Gränby Centrum. Satsningen är ett samarbete mellan köpcentret och Stadsmissionen.

Jag är glad och stolt över att vårt samarbete med Uppsala Stadsmission fortsätter. Vi hoppas att det här projektet kan tillföra ett stort värde både till personer som inte har arbete såväl som till våra besökare säger Kalle Lindgren, marknadsansvarig Gränby Centrum.

Gynnande projekt

Samarbetets syfte är att hitta arbete för utsatta EU-migranter under projektet ”EU-migranter som resurs”, där fyra stadsmissioner i landet deltar.

Fyra personer får anställning under julhandeln och Uppsala Stadsmission har en förhoppning om att det ska smitta av sig på andra arbetsgivare i länet.

– Jag är oerhört glad över att vi har arbetsgivare som tar tillvara på resurser som våra utsatta EU-migranter och tredjelandsmedborgare har. Det här visar på hopp om att det finns andra alternativ än tiggeri, säger Kholod Saghir, projektledare för Uppsala Stadsmission.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer