Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Alla har förståelse för att barnen är hemma och simmar in och ut i bild under mötena, säger Eva Troell. Foto: Jasmin Lindberg / SVT

Eva ”vobbar” mer under pandemin: ”Många är hemma med barnen”

Uppdaterad
Publicerad

Tvåbarnsmamman Eva Troell har arbetat hemifrån ända sedan Folkhälsomyndigheten började uppmana till det. Hon har vid flera tillfällen haft barnen hemma efter att de visat på små förkylningssymptom. Därför har det funnits möjlighet att vobba, det vill säga arbeta och ta hand om sjuka barn samtidigt. 

– Mina barn har varit mer ”sjuka” än tidigare, säger Eva Troell.

Under året 2020 registrerades rekordmånga vab-dagar hos Försäkringskassan. Hårdare restriktioner för att minska på smittan har fått flera barn att stanna hemma vid minsta symptom. En som har erfarenhet av att ha barnen hemma under arbetsdagen är tvåbarnsmamman Eva Troell.

– Det här året som har varit har mina barn varit mer ”sjuka” än tidigare. Jag ifrågasätter inte ett halsont på samma vis som jag hade gjort ett normalår, säger Eva Troell.

”Alla har förståelse för att barnen är hemma”

Att det mesta sköts online under coronapandemin har gjort att gränsen mellan arbete och hem har suddats ut. Det har enligt Eva Troell ökat möjligheten att kunna delta på jobbmöten trots att hon har barnen hemma.

– Det har fungerat bra att vobba särskilt på fömiddagarna. Då har jag tagit några möten. Framåt eftermiddagen får jag ofta frågor får barnen om när jag är klar, säger Eva Troell och fortsätter:

– Många som jag har möten med säger sig vara hemma med barnen. Alla har förståelse för att barnen är hemma och simmar in och ut i bild under mötena ibland.

Hör Eva Troell berätta mer om vobbandet i klippen ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet