Explosionen skedde vid butiken och det började även brinna. Butiken liksom vandrarhemmet i samma hus skadades och även ett tiotal bilar i närheten. Foto: Utryckning Uppsala

En splitterskadad efter ny sprängning

Uppdaterad
Publicerad

En person har skadats efter en rejäl explosion på Kvarntorget i centrala Uppsala sent i går kväll. Polisen tog hjälp av nationella bombskyddet under natten.

Explosionen inträffade utanför en livsmedelsbutik som ligger i samma byggnad som ett vandrarhem på Kvarntorget omkring 23.30 på tisdagskvällen.

Livsmedelsbutiken var stängd.

En man har skadats och förts till sjukhus med ambulans.

– En person ska vara lättare skadad, en man som fått splitterskador i samband med explosionen, säger Daniel Winge, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

– Det var en kraftig explosion och det började även brinna där så räddningstjänsten var på plats för att släcka.

Den skadade personen ska ha befunnit sig på vandrarhemmet, enligt UNT.

– Polisen är på plats och nationella bombskyddet är på väg för att undersöka platsen. Det finns en del vittnen som förhörs. Vi ska söka av och utreda vad det kan vara, säger Daniel Winge till SVT.

Flera bilar skadade

Det är fortfarande oklart vad det är som har smällt och exakt var det har exploderat.

– Det verkar vara en del skador på byggnaden och även en del skador på fordon som stått på parkeringsplatsen, det är ett tiotal bilar som är skadade, säger Winge vid 5-tiden på onsdagsmorgonen.

Ingen är gripen och polisen har ingen misstänkt. Händelsen utreds som mordförsök alternativt allmänfarlig ödeläggelse.

Explosion även igår

Natten innan, på måndagen, exploderade vad som tros vara en så kallad banger utanför en dörr till ett socialkontor i Gottsunda i Uppsala. Dörren blev demolerad och flera fönsterrutor utslagna. Ingen kom till skada efter explosionen i måndags.

En förundersökning har inletts om allmänfarlig ödeläggelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.