Vid polisens tillslag mot lägenheten spärrades ett större område i Knivsta av. Foto: Andreas Sjölin/SVT

Kidnappade man och pressade anhöriga på pengar – två män döms

Publicerad

Två män i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha kidnappat, misshandlat och utpressat en jämnårig man i Knivsta i höstas.

Polisen slog till mot en lägenhet i Knivsta en dag i oktober förra året. I lägenheten fanns fyra män och närmare sex kilo amfetamin.

Det hela ska enligt domen ha handlat om en narkotikaaffär som gått snett. Offret för kidnappningen ska ha varit i en lägenheten i Knivsta för att köpa droger av en man. Drogförsäljaren ska i sin tur ha varit skyldig några personer från Uppsala pengar, och när dessa dök upp i lägenheten började drogförsäljaren tillsammans med en bekant att pressa offret på pengar. Offret ska både ha slagits och rispats med kniv samtidigt som han hölls kvar i lägenheten. Drogförsäljaren krävde en lösensumma av offrets familj.

Tingsrätten dömer de båda männen för grov misshandel, människorov och utpressning. En av dem döms dessutom för grovt narkotikabrott. De döms till fängelse i tre respektive nio år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.