Liselotte Elg (M) hoppas kunna fortsätta styra med det ”gamla laget”. Foto: Håbo kommun/SVT

Färdigpratat i Håbo – budgetförslag inlämnat

Publicerad

De politiska samarbetsformerna har kastats om både i Uppsala och i Älvkarleby, men i Håbo talar mycket för att det blir en fortsättning för den borgerliga fyrklövern plus MP. Men SD kan rycka undan mattan.

– Vi har haft budgetkonferens och är helt eniga, säger kommunalrådet Liselotte Elg (M).

Budgetförslaget från M, C, KD, L och MP är inlämnat och ska tas upp på kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdag.

– Alliansen och MP har sina 17 mandat och är därmed det största blocket.

Liselotte Elg (M) hoppas och tror att det blir en fortsättning på samarbetet mellan de fem partierna även den här mandatperioden.

I Håbo har Sverigedemokraterna en vågmästarroll med sina 8 mandat och kan alltså rösta med Socialdemokraterna och Bålstapartiet (har 16 mandat tillsammans) och fälla alliansen.

– Jag vill inte ta ut något i förskott, men det finns inget i dag som talar för att SD inte skulle släppa fram det största blocket.

”Vår utgångspunkt är SD:s budget”

Från SD-håll kommer dock inga lugnande besked. Gruppledaren för SD i Håbo, Michael Rubbestad, håller masken inför kommunfullmäktigemötet 15 oktober då budgeten ska klubbas.

– Vår utgångspunkt är SD:s budget. Sen får vi se om vi röstar för eller emot alliansens budget. Eller om vi lägger ner rösterna, säger Michael Rubbestad.

Men ni har tittat på alliansens budgetförslag?

– Ja, och vi tycker att de har lyssnat på hur vi har fört debatten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer