Biltrafiken får ledas om kring Gnistarondellen. Foto: Privat

Larm om farligt föremål nära Gnistarondellen var falskt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen spärrade av ett område nära Gnistarondellen i södra Uppsala efter uppgifter om ett misstänkt farligt föremål. Larmet visade sig vara falskt.

Uppsalapolisen fick vid 16.30-tiden in uppgifter om ett eventuellt farligt föremål i Fyrislund. Ett område mellan brandstationen Viktoria och Gnistarondellen spärrades av, vilket påverkade biltrafiken på Almungevägen.

– Vi utreder ett eventuellt farligt föremål, så området är avspärrat av en anledning. Vi vet inte ännu om föremålet verkligen är farligt, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid region Mitt vid 18-tiden.

Polisen kallade in nationella bombskyddet för att undersöka föremålet.

– Jag ser flera poliser på plats vid en parkering. Vägen är avstängd och jag var tvungen att vända, säger vittnet Linus Edling till SVT Uppsala vid 18-tiden.

Falska uppgifter

Vid 18.45 hävdes avspärrningarna och insatsen avslutades.

– Det har framkommit uppgifter om ett farligt föremål, men de var falska. Det fanns inget föremål. Uppgifter under utredningsarbetet gjorde att vi kunde utesluta det, säger Tobias Ahlén vid region Mitt.

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot.

– Det finns en misstänkt. Vi har inte gripit någon.

Var hotet riktat mot någon särskild person?

– Det kan jag inte gå in på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.