Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Felanmälningar och önskemål till kommunen ökar Foto: SVT/Julia Forslund

Fullt upp för kommunen när Uppsalaborna går ut i naturen

Publicerad

Önskemål om fler bänkar i grönområden, mer skräp att ta hand om och många anmälningar om att träd fallit över stigar. Just nu hör Uppsalaborna av sig till kommunen mer än vanligt. Och på friluftsenheten tror de att coronaviruset är orsaken.

– Det brukar vara mycket att göra vid den här tidpunkten på året, men för tillfället är det mer än vanligt. Vi ser en ökning av felanmälningar, önskemål och synpunkter som kommer till oss, säger Joakim Jansson, driftledare på friluftsenheten vid Uppsala kommun.

Enligt honom är det exempelvis många äldre som hör av sig och önskar fler bänkar på olika platser i Uppsala, och behovet av att fylla på ved och tömma papperskorgar vid kommunens olika friluftsplatser är större än tidigare.

– Vi märker att fler invånare rör sig utomhus och vi har mer och göra sedan några månader tillbaka. Jag tror lite på coronaeffekten, säger Joakim Jansson.

I klippet ovan kan du höra driftledaren berätta mer om vilka synpunkter och önskelmål som kommit in till kommunen under den senaste tiden. 

Uppsala kommun tar emot felanmälningar, synpunkter och önskemål från invånarna.

Dessa kan göras genom ett webbformulär på uppsala.se eller genom att ringa eller mejla deras kontaktcenter.

Sedan några år tillbaka finns även appen 'Felanmälan Uppsala kommun', som du laddar ner till din smartphone.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer