Fem personer har häktats skäligen misstänkta för mordförsök efter skottlossningen i Stenhagen på tisdagsnatten. Foto: SVT

Fem personer häktade för skottlossningen i Stenhagen

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har sedan i onsdags suttit anhållna för skottlossningen i Stenhagen på tisdagsnatten. Idag häktades de, samtliga skäligen misstänkta för mordförsök.

– Det finns ett starkt och stort behov av att ha dem frihetsberövade så polisen kan fortsätta arbeta och hitta bevisning, säger Thomas Forsberg, kammaråklagare.

Det var strax före midnatt på tisdagen som polisen larmades om en skottlossning i Stenhagen i Uppsala. Tre lägenheter träffades och skott ska ha gått in i en lägenhet där ett äldre par befann sig.

Misstänkta för mordförsök

Fem personer greps senare under natten i Löten och har sedan i onsdags suttit anhållna. På lördagen häktades alla fem, skäligen misstänkta för mordförsök, vilket är den lägre misstankegraden.

Skjutningarna i Uppsala 2019

– Skulle de sättas på fri fot finns det risk att de förstör utredningen, att de pratar med vittnen eller med varandra för att få ihop en historia, säger Thomas Forsberg, kammaråklagare.

Åklagaren har nu en vecka på sig att samla bevis för att uppnå den högre graden, på sannolika skäl, annars frisläpps de.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Mer i ämnet