Här hjälper femteklassarna i Bålsta vården – tillverkar skyddsvisir Foto: Privat

Femteklassare fixar skyddsvisir till Enköpings lasarett

Uppdaterad
Publicerad

Många kommuner har stora behov av skyddsutrustning för att kunna bedriva vård. En femteklass i Bålsta ville hjälpa till och tog saken i egna händer.

Under torsdagen tog klass 5A på skolan Potentia Education i Bålsta initiativ till att hjälpa vården med skyddsutrustning. Eleven Sally Lindeman frågade skolan om hennes klass inte kunde få hjälpa till.

Då hittade skolpersonalen ett lager av overheadplast – som klassen valde att skapa skyddsvisir av.

Coronaviruset i Uppsala

– Jag frågade min mentor om vi kunde hjälpa till. Hela klassen tyckte att det var roligt och vi hade ett väldigt bra teamwork, säger Sally Lindeman.

Totalt så tillverkade klassen drygt 60 skyddsvisir under torsdagsförmiddagen. Visiren ska lämnas till Enköpings lasarett.

– Man kunde känna att alla brydde sig och gjorde sitt bästa. Vi gör det för att hjälpa till och under eftermiddagen så kommer vi att lämna över dem, säger Sally Lindeman.

Se när klass 5A på skolan Potentia Education tillverkar skyddsvisiren i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet