Cykeltjuv körde omkull – fick åka ambulans

Uppdaterad
Publicerad

En grupp människor påkallade polisens uppmärksamhet för att få hjälp, då en man kört omkull med en elcykel. När polisen kom till platsen visade det sig att den skadade mannen var en gärningsman som polisen sökte efter. Mannen misstänks nu för häleri.

Det var sent under onsdagskvällen som polisen larmades till Gottsunda för att söka efter en stulen elcykel. Ägaren till cykeln hade larmat polisen då han trodde sig att sett en man komma cyklande på hans stulna cykel.

Men historien fick en oväntad vändning.

Fick föras till Akademiska

När polisen kom till Gottsunda påkallade en grupp människor polisens uppmärksamhet för att hjälpa en man som kört omkull med sin cykel. Det visade sig att det var cykeltjuven.

– Mannen hade skadat låret ganska illa på handbromsen när han körde omkull, så han fick föras med ambulans till Akademiska, säger Bengt Olsson, RLC-befäl vid polisregion Mitt. 

Mannen säger till polisen att han bara lånat cykeln av en annan person. Både dessa personer misstänks nu för häleri. Ingen har gripits.

Vad gäller elcykeln har den nu återlämnats till sin ägare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.