Flera bränder uppstod under tisdagseftermiddagen. Foto: SVT

Skogsbrand under kontroll efter stor insats

Uppdaterad
Publicerad

Skog och mark brann på flera håll i länet. En stor brandstyrka skickades till länsgränsen för att bekämpa en större skogsbrand.

Under tisdagseftermiddagen kom flera larm rörande bränder i länet. Det första larmet kom in strax efter halv fem då en gräsbrand uppstod utanför Stenhagen.

– Det ska ha rört sig om en gräsbrand som hann sprida sig till en yta av tjugo gånger trettio kvadratmeter, säger Lisen Sessler, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar. Inga byggnader ska ha funnits i närheten av branden.

Även ett skogsparti i närheten av Grisslevägen och Dag hammarskölds väg ska ha brunnit vid halv sex under tisdagseftermiddagen.

Stort antal brandmän

Betydligt större var skogsbranden som uppstod norr om väg 282 på länsgränsen mellan Uppsala och Stockholms län. Där brann som mest ett område motsvarande 200 gånger 300 meter och eftersläckningsarbetet beräknas pågå till sent på kvällen.

– Vi har 25 till 30 personer där som arbetar med att bekämpa branden, men den är under kontroll nu, säger Lars Lindberg vid Storstockholms räddningscentral.

Varken Edsbro eller den närliggande golfklubben ska ha hotats av branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.